East Perth Power Station- Control Centre

This slideshow requires JavaScript.

This is the Control Centre for the East Perth Power Station, designed by Forbes + Fitzhardinge around 1984. Central barrel vaulted, top lit corridor running North-South anchors the plan, with rooms opening up off it. Nice mix of Richard Meier white square worship, and quasi-Metabolism in parts – the odd shaped windows and curved edges.

Great stuff. More to come!

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s